úterý 23. září 2008

Zpátky do reality

Po víkendových radovánkách opět pondělí a škola, naštěstí angličtina, která mi tu hodně zvedá sebevědomí :-) Je to totiž jediná hodina, kde rozumím asi ze všech nejlíp a nezírám jako pako na profesora, který drmolí francouzsky a já se jeho slova zoufale snažím v tištěněch materiálech... Ne, tak hrozné to není a díky spolužákům, kteří jsou báječní a trpělivě se snaží rozumět mojí francouzštině se lepším každým dnem... :-)
Navíc jsou tu vůbec parádní lidi, hodně Marokánců, jejichž pohostinnost až bere dech. Třeba Illyasse, ani jsem nestačila odpovědět na nabídku, že mi půjčí mikrovlnu, a už jsem ji měla v pokoji... Včera mě vzal autem na nákup a večer, zatímco se v jeho pračce pralo moje prádlo, mě ještě s Julienem pozval na večeři, kterou připravila jeho "petite soeur" Hinde. Salát, pizza, tabbouleh, sýrové taštičky, jogurt, čokoládový koláč... Na naše zvyklosti k večeři až trochu moc chodů, pro Illyasse a Hinde ale normálka, protože je právě Ramadán a můžou jíst až po setmění.
No a ve čtvrtek nejspíš další party, pro změnu "house-warming", protože zase jiní spolužáci se právě přestěhovali do nového, tak se to musí řádně oslavit... ;-)

4 komentáře:

jufka řekl(a)...

Téda, popravdě řečeno Ti Šari docela závidím..vzpomínám na dávný studentský život, i když jen v češtině :-) myslím že budeš mít zážitky, vzpomínky , ale i přátele na celý život..jen ta nováčkovská polévka, to je teda fakt humus na n-tou..
přivez recept a můžeme vařit "dobrým přátelům"

Jarda řekl(a)...

Ahooooj!!
Zdravím Bloisskou krásku!!
Nechceš přihlásit na 30 skate??
Budeš tu v tu dobu??
Užívej!!
J.

Sarah řekl(a)...

Ahoj Jardo,
no prihlasila bych se ani nevis, jak rada, ale tou dobou budu nejspis v Blois drtit na zkousky :-(
Ale jinak je to tu skvely, beham podel Loiry, i kdyz kolena a kotniky prostestuji, sec muzou, lepsi uz to asi nebude, tak je ignoruju, abych si aspon trochu podrzela formu a mohla si tak vychutnat lyzovani bez pocitu umirani aspon na Vanoce ;-)

Anonymní řekl(a)...

Nazdar segra, tady neni zrovna privetivy pocasi na venkovni aktivity, desna zima, byl sem na telaku lizt a byla to hruza jak clovek nelez cely prazdniny tak to je fest znat a hlavne nohy v lezkach protestujou...