pátek 10. října 2008

Château de Cheverny

V neděli jsme se i přes hrkání auta, které se ozývalo od předního kola už když mamka s taťkou jeli za mnou (anabázi vysvětlím později), vydali na výlet do Cheverny, kde je jeden z tzv. zámků na Loiře a také vinařská oblast. Oproti jiným službám (opět vysvětlím později :-) ) mají turistiku Francouzi opravdu zmáknutou, takže se nám dostalo, světe div se, průvodce v češtině a procházka zámkem, přilehlým parkem a zahradou byla nejen úžasnou pastvou pro oči, ale i jsme se dověděli spoustu zajímavostí (bez únavného luštění cizích jazyků :-) ).












Po návštěvě zámku jsme se zašli podívat ještě na výstavu věnovanou Tintinovi a jeho dobrodružství v Château de Moulinsart, kde byly kromě zvětšenin komiksových okének k vidění i "zhmotněné" scény, realisticky vyvedené kulisy v životní velikosti, místnosti s přesně nastavenou teplotou, světlem a zvukovými efekty, takže člověk si připadal, jako by ho komiks doslova pohltil :-)




Po náročném programu jsme zakončili večer v příjemné italské restauraci v centru Blois, kde jsme více než dostatečně utišili kručící žaludky a potěšili chuťové buňky, abychom se nakonec doslova odkulili na kutě :-)

1 komentář:

jufka řekl(a)...

Moc hezky fotky Sari! Na kole to zatím též moc nepřeháněj, pěkně pro radost, dobrý pocit a průzkum okolí. Třeba při tom potkáš zas nějaká další zajímavá TD:-)